lördag 6 april 2013

Våryra

"Våren är den härliga tid då alla skyndar sig ut i det fria för att få andas nya friska avgaser."

I år har våren låtit dröja på sig men jag tycker nog att man nu kan skönja dess ankomst. Äntligen!!
Aldrig har presseningen legat på båten så här länge och den kommer att få ligga på ett par veckor till. Inte för vädrets skull men för att planerna för de närmaste helgerna inte går i vårrustningens tecken.

Det är vid dessa rustningsdagar man brukar kunna andas in avgaser i de friska vårvindarna på grusplanen med ett par hundra andra båtägare som väcker upp sina vinterkonserverade maskiner efter vinterdvalan. Kanske inte alltid de nyttigaste gaser man andas in men ändå så uppfriskande för man vet ju att det snart är dags att få bege sig ut på det stora blå igen.

I år med en förhoppning och dröm om många sköna lata dagar med mängder av soltimmar och badtillfällen. Detta är visserligen årligen återkommande känslor men i år känns det som det verkligen behövs efter denna långa envisa vinter.

Sjösättningen är planerad till mitten av Maj och det är inte nån ko på isen än för att vi inte ska hinna få till allt med vaxning och målning. För det som blir kvar kan vi alltid fixa när pärlan ligger i vattnet.

Ha en fortsatt härlig helg vänner så hörs vi på måndag för imorgon kommer ingen tidning och därmed inte heller nåt nytt citat.

Se glár ut!
// H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar