måndag 7 mars 2011

Kom ihåg vad ni lovat

Ber alla att önska oss invånare i Emmaboda Kommun lycka till efter det att det genom tidernas absolut största och dyraste projektet inom kommunen ikväll har beviljats kommunal borgen på ytterligare 24 000 000SEK. Nu är det uppe i 36 000 000SEK som plöjs ned i ett glasmuseum i Boda Glasbruk. Har suttit på åhörarbänken och bevittnat denna oansvariga propaganda för att detta projekt ska ge kommunen en sån stor publicitet och locka hit så mycket folk. Att 95 000 människor ska besöka museet känns för mig helt orimligt. Och att alla dessutom ska betala 50SEK i inträde gör att man tvivlar än mer. Röstsiffrorna slutade 21 för och 20 emot förslaget. Tänk om ledamoten i majoriteten som satt och höll på sitt svar och som sedan tidigare har varit negativt inställd till projektet åtminstone hade lagt ner sin röst. Bara för man tillhör en grupp behöver man inte gå med på allt. Finns ju nåt som kallas att stå emot grupptryck. Har genom debatten lagt märke till att deras anföranden och repliker bestått av försvarsställning. Hade det funnits kalkyler och underlag framme i tid så kanske detta kunde blivit ett gemensamt projekt med full inblick för samtliga parter och inte bara från ett håll, och försöken till försvarstal hade inte behövt kännas pinsamma.
Att stå i talarstolen kräver en del, och att dessutom stå där och säga att detta gör vi för framtiden (barn och barnbarn) kräver än mer mod. För det enda vi ger nästkommande generationer är en enorm stor kommunal skuldbörda. Argumenten om att projektet inte ska drabba övrig kommunal verksamhet måste även Ja-sägarna förstå inte håller.
Jag känner mig helt tom och skakig för detta är inget vanligt riskprojekt. Det är ett högriskprojekt upphöjt till tio. Kommuner ska ägna sig åt kommunal verksamhet och inte driva museum. Gud nåde den Ja-sägare som börjar nalla pengar från någon av kommunens kärnverksamhet till detta. Ni har lovat!!! Och löften håller man. Det ingår i alla fall i min uppfostran. Inte minst i så här stora frågor.
Nu måste vi börja bedriva oppositionspolitik på hög nivå!!! Detta håller inte längre.

Måste försöka samla mig för att åtminstone kunna ge mig själv en chans till en natts sömn.

Se glá ut // H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar